Muziekvereniging Musica Rura
bannerfoto
slide1
slide2
slide3
slide4
previous arrow
next arrow
Shadow

Opleiding

Direct aanmelden of vragen? Neem contact op via één van de buttons onderaan op deze pagina.

 

Muziekopleiding
Wanneer kinderen in groep 4 of 5 zitten, kunnen ze in aanmerking komen voor een muziekopleiding. Wil een kind deze opleiding volgen, dan is het niet echt nodig dat het over enige muziekkennis beschikt. Het is natuurlijk wel een voordeel wanneer er aanleg is voor muziek maken.

De lessen
Deze basisopleiding start na de herfstvakantie. De lessen van de basisopleiding worden verzorgd door Hub Boesten en noemen we OpMaat-lessen. OpMaat is voorbereidend muziekonderwijs voor kinderen, maar dan in een moderne jas.
De cursus bestaat uit ongeveer 30 lessen van 45 minuten in kleine groepen, met aandacht voor de grondbeginselen van muziek, een eerste kennismaking met muziekinstrumenten en veel lied- en spelmateriaal. Na deze basisopleiding kan vervolgens de overstap gemaakt worden naar een instrument. Dat is de vervolgopleiding.

Opmaat-lessen
De Opmaat-lessen zijn gratis; de leerling is wel lid van de harmonie en betaalt dus contributie. Op het moment dat het kind besluit de basisopleiding te gaan volgen, krijgen de ouders een inschrijfformulier. Dit formulier kan ook worden gedownload van de website van de harmonie. Vul het formulier in en geef het dan af op het aangegeven adres.

Aspirant-lid
Wanneer de leerling bericht krijgt dat met de basisopleiding kan worden beginnen, is de leerling aspirant-lid van muziekvereniging Musica Rura.

Doelgroep leeftijd: leerlingen uit groep 4 en 5
Docent: Hub Boesten
Waar: basisschool De Draaiende Wieken
Wanneer: op vrijdag
Start: de week na de herfstvakantie, oktober 2023; bij voldoende aanmeldingen (minimaal 5 leerlingen); loopt door tot einde schooljaar.
Nodig: veel goede zin! Voor een aantal lessen is een blokfluit nodig; deze krijg je in bruikleen van de harmonie.
Kosten: je betaalt alleen € 55,- contributie voor het harmonie-lidmaatschap; zijn de kosten een probleem? Stichting Leergeld kan soms helpen; kijk op www.leergeld.nl wat zij kunnen bieden.
Opgave: bij Eef Bustin () of 0475 85 06 45)

De vervolgopleiding
Afhankelijk van inzet en aanleg heeft het aspirant-lid waarschijnlijk na afronding van de OpMaat-lessen voldoende vaardigheid en muziekkennis om de basisopleiding af te sluiten. Als het aspirant-lid na afloop van de OpMaat-lessen besluit door te gaan met de vervolgopleiding, wordt het getest voor een harmonie-instrument. Ieder aspirant-lid krijgt de gelegenheid om verschillende instrumenten uit te proberen en in overleg bepaalt de harmonie welk instrument het best past.
De meeste lessen worden in Posterholt of St. Odiiënberg gegeven. In een enkel geval kan de vervolgopleiding ook door de muziekvereniging worden verzorgd.

Brochure opleiding Musica Rura 2023-2024
Uitgebreidere tekst, verdere rechten en plichten en praktische zaken vindt u in onze brochure opleiding. Download hem hier.

 

Direct contact over opleiding?

Wil je je direct aanmelden? Heb je een vraag? Stuur ons een bericht via Whatsapp.

Wil je je direct aanmelden? Heb je een vraag? Stuur ons een e-mail.

Wil je je direct aanmelden? Heb je een vraag? Bel ons.